research paper online essay writing service discount code identity theft paper writing a 10 page paper concept paper ideas

Egmont säljer ut Bamse och Migrationsverket verkar helt tappat fotfästet.

Det här är tydligen sista rutan i en Bamseserie som Migrationsverket beställt från Egmont, som äger Bamsetidningen. Serien ska användas för barn som sökt asyl i Sverige och avslutas med den här fantastiskt upplyftande scenen som beskriver hur barnen välkomnas i sina hemländer när de åker hem igen.

What the fuck?!

För det första så ska vi inte ens snacka om Egmont och vart deras gränser går. Kanske pris för årets mest omoraliska företag någon?

Om vi sedan ska kolla på Migrationsverket… Jag vet inte vilken verklighet de lever i, men det där är knappast scenerna som jag tror utspelas när barn, eller deras föräldrar, som av olika skäl flytt från sitt hemland för att söka asyl i Sverige möts av när de återvänder. Ord som förskönande, propaganda och förnekelse dyker osökt upp.

Sist kanske det också är en aning anmärkningsvärt hur de här barnen och deras föräldrar framställs i Bamses värld. Som svartvita vargar/grävlingar ifrån “Varganien”? För mig som då läst Bamse ett par gånger så är väl ändå vargarna i den serien ganska ofta förknippade med tjuvar och andra elaka och opålitliga typer, eller?

Men, nej det var kanske inte sånt de ville anspela på. Kanske mest var så att vargar och grävlingar är de djur de liknar mest – ni vet de är ju inte lika ljushylta som oss brunbjörnar.

En länk till dagens media som skriver om serien hittar ni här.

, ,

2 Responses to Egmont säljer ut Bamse och Migrationsverket verkar helt tappat fotfästet.

 1. Gaijin May 18, 2011 at 15:47 #

  Nyckelord i det du skriver är “tror”: “men det där är knappast scenerna som jag TROR utspelas när barn, eller deras föräldrar, som av olika skäl flytt från sitt hemland för att söka asyl i Sverige möts av när de återvänder. ”

  Man ska vara försiktig att tolka in alltför mycket i begreppet “flykting”. Alla som är flyktingar flyr inte för sina liv från förföljelse. Det finns en stor del som söker ett bättre liv ekonomiskt och materiellt. Se bland annat på de som flyr från norra Afrika till Italien. Majoriteten är unga män som rätt ut säger att de vill söka jobb i Europa.

  Man ska också tänka på att de som för egen hand/genom människosmugglare tar sig till Sverige inte nödvändigtvis är de som verkligen behöver fly. De verkligen fattigaste och behövande kan inte ens lämna sina länder. Ibland kan dessa få hjälp genom att bli s.k. kvotflyktingar. Så det är ofta de med vassast armbågar och bäst resurser som blir flyktingar och får åtnjuta svensk välfärd.

  Migrationsverket gör ett bra jobb och följer gällande lagstiftning och regelverk. Utan denna kontrollerande instans skulle det svenska välfärdssystemet kollapsa. Då skulle troligtvis Sverige inte vara så attraktivt längre (för närvarande är Sverige ett av de länder i EU som tar emot flest asylsökande).

  • Sling May 21, 2011 at 17:58 #

   Att Europadomstolen, Amnesty och FN:s flyktingorgan gång på gång kritiserar Sveriges behandlande av asylsökande ger kanske en fingervisning om hur Migrationsverket jobbar?

   Migrationsverket gör inget bra jobb alls. Alla som har arbetat med asylfrågor vet hur verket konsekvent slarvar bort handlingar som bevisar den sökandes skyddsbehov, att de anställer dåliga tolkar eller bortförklarar mordhotsbrev som förfalskningar, även om de är original.

   Och det faktum att Sverige tar emot fler asylsökande har kanske att göra med att öppet rasistiska partier har större makt i andra europiska länders parlament, än här? Jag så fruktansvärt trött det där meningslösa argumentet! Dra nåt gammalt över dig. Eller ännu bättre PRATA MED FOLK SOM SÖKER ASYL, så får du lära dig hur det går till på riktigt.

Leave a Reply