how to write a good essay about yourself please do my homework for me marriage essay money cannot buy happiness essay nanotechnology research paper essay writing services uk company law essay writing services for research papers

Om du inte röstar i EP-Valet så röstar du på SD.

Även om de flesta av er säkert ser det här som en självklarhet så är det något som aldrig kan sägas för många gånger eller tydligt nog. Det har kanske aldrig varit viktigare att rösta i EU-Parlamentsvalet än i år.

I det förra valet, 2009 var valdeltagandet i EP valet 42,98 %. I riksdagsvalet 2010 var valdeltagandet 84,63, dvs dubbelt så högt. Det innebär att mer än hälften av alla svenskar sket i att rösta i ett val som de antagligen inte förstod sig på eller brydde sig om.

2010 kom Sverigedemokraterna in i riksdagen med 5,7 %. De flesta av oss var chockade och förvånade. Hur kunde de få så många röster? Vart kom de ifrån? Vad har hänt med vårt land och vår solidaritet? Men det var då.

I mätning efter mätning så har SD fortsatt att växa. Normaliseringen, och avdramatiseringen av rasismen de står för har gjort att allt fler som sympatiserat med deras idéer vågar stå för dem. Idag tros de få drygt 10 % i höstens riksdagsval.

10 % av Sveriges befolkning kommer att rösta på SD. Både i riksdagsvalet och i EP-Valet. Tro mig. SD mobiliserar, och det är inte vanligtvis missnöjespartiernas väljare som ligger på soffan.

Men vad händer när 10 % av ca 7,2 miljoner röstberättigade personer röstar i ett val där 57 % väljer att inte rösta? Jo de 720 000 personerna blir plötsligt en väldigt mycket större del av de kvarvarande 3 096 000 personerna. Närmare sagt 23 %, 5/21 mandat och (näst?) största parti.

Och Sverige är ändå relativt förskonade. 2011 fick deras motsvarighet Sannfinländarna 19 % av rösterna i det finska riksdagsvalet. Norska Fremskrittspartiet 16,3 % och en plats i regeringen. Dansk Folkeparti fick 12,3% (15,28 % i EP valet 2009). Osv. osv. (sv.wikipedia.org/wiki/högerpopulism för mer deppiga fakta och siffror om övriga Europa).

Varje röst som inte läggs på något annat parti i EP valet är en direkt röst på Sverigedemokraterna. Oavsett om du ser dig som vänster eller som liberal, om du tror på EU som en stark kraft i världen eller kanske avskyr EU för glatta livet. Det spelar ingen roll, men för guds skull inse allvaret! Låt inte fascisterna få ännu större utrymme att bestämma över EU och EU:s lagar. För tro mig, i ett parlament som efter valet består av 20-30 % fascister så kommer inga trevliga beslut att fattas.

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply